MONTA

HipHop

Artiesten


 Monta (Yannick Monteiro Cabral, 1989) is een Nederlandstalige MC afkomstig uit Rotterdam-Zuid ( Charlois ).

Hij maakt voornamelijk Hip-Hop nummers met een positieve boodschap, punchlines en creativiteit.

Monta heeft in verschillende finales gestaan van events zoals Helderheid Bokaal (2011), Fanatics (2012), Grote Prijs Rotterdam (2013/2016).

 

Als gevolg daarvan werd Monta benaderd om deel te nemen aan projecten, evenementen en om workshops te geven op verschillende locaties. Zo trad hij op in Het Havenmuseum Rotterdam, Theater Zuidplein, Bird, Worm, Jazz cafe Dizzy, Rotown, Get Loose, Crazy Sexy Cool, en velen andere plekken. In 2013 won hij de 010 Rookie Of The Year Award bij een evenement van Toekomst 010 op het schouwburgplein in Rotterdam, in 2015 de RDM Sneaker Event en in december 2015 won hij ( samen met zijn live band Monta & MothersGrooveBox ) de Music Matters Award Rotterdam en mocht zich daardoor de muziekambassadeur van Rotterdam noemen voor het jaar 2016.

 

In december 2014 bracht Monta zijn Debuut EP ‘Dit Is Monta’ uit, in samenwerking met Eastgarden Music en in oktober 2016 zijn EP “Yaantje” , met een release party in Bird Rotterdam, in samenwerking met zijn live band en Music Matters.

 

Wilt u MONTA boeken voor een evenement, film productie, of voor het geven van een masterclass of workshop?

 

klik hier!